Vizitează Osaka, un exemplu perfect de jungle urbană în Japonia

Ce poti vizita la Osaka? Care sunt activitatile pe care le poti face aici? Merita sa fie vizitat acest al treilea oras ca marime din Japonia? Ai nevoie de minim doua zile pentru a vizita acest oras autentic, primitor si dinamic, un exemplu perfect de jungla urbana, invadat de indicatoare luminoase si cabluri electrice. Cireasa de pe tort: japonezii sunt mai relaxati sim mi caldurosi aici decat in celelalte orase.

Cartierul Dotombori
Dotombori este unul din cele mai animate si mai fotogenice cartiere din Osaka. Isi datoreaza numele canalului Dotomborigawa, care ofera privelisti asupra indicatoarelor luminoase, in special de pe podul Ebisu-bashi. Strada pietonala Dotombori, paralela cu canalul, este centrul nevralgic al vietii nocturne a orasului. Vei gasi numeroase magazine aici.

Castelul Osaka
La fel ca numeroase alte castele japoneze, castelul Osaka a fost distrus si reconstruit de mai multe ori de-a lungul vremii. Primul dateaza din anul 1583 insa constructia actuala este o reconstructie din beton care dateaza de la sfarsitul secolului XX. La interior putem vizita o frumoasa colectie de arta japoneza, de armuri si obiecte din viata de zi cu zi.

Zgarie-norul Abeno Harukas
O alta atractie din Osaka este Abeno Harukas. Conceput de catre arhitectul Cesar Pelli, este cel mai inalt zgarie-nori din Japonia, cu o inaltime de 300 de metri si 60 de etaje.

Cartierul american Amerika Mura
Este un alt cartier celebru din Japonia. A fost astfel denumit deoarece, dupa al Doilea Razboi Mondial magazinele sale au inceput sa vanda produse americane. Actualmente este un cartier modern din Osaka, adaposteste numeroase magazine vintage.

Templul Shitenno-ji
Templul Shitenno-ji este unul din cele mai vechi templu budist din Japonia. A fost infiintat in anul 593. Este alcatuit din mai multe cladiri, printre care o pagoda de cinci etaje in varful careia exista posibilitatea ca turistii sa urce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *