Verona, atractii principale

Adesea prezentata drept rivalul Venetiei, orasul Verona dispune de toate ingredientele petrecerii unui sejur memorabil, este un oras italian fermecator. Dovada mai jos.

Calatorii pasionati de arta, melomanii dar si cei indragostiti de Italia vor fi cu siguranta sedusi de orasul medieval Verona. Iata cateva atractii pe care nu trebuie sa le ratezi sub nicio forma din orasul amantilor lui Shakespeare. Aceasta selectie de atractii este ideala pentru un week-end sau pentru un sejur mai scurt.

Fa pe romanticul in fata casei Julietei. Casa di Giulietta, situata pe strada Cappello este un paradis gotic care ar fi apartinut pe vremuri familiei Capulet, una din familiile regale din tragedia lui Shakespeare. In curte este situat faimosul balcon. Nu departe de aici se poate admira si casa lui Romeo.

Piazza delle Erbe. Vechiul forum roman din Verona este azi o superba piata, tipic italiana, extrem de colorata, ramasa aproape intacta inca din Evul Mediu, fara prea mari schimbari. Plimba-te in voie printre standurile comerciantilor, cumpara produse locale dupa care aseaza-te la o terasa pentru a savura o cafea sau un suc.

Petrece o seara in Arene. Vechile arene din Verona pot fi vizitate de-a lungul intregului an insa vara este ocazia perfecta de a descoperi amfiteatrul roman cu ocazia unui spectacol de opera, programat cu mare fast. Aida este unul din marii clasici ai locului.

Rataceste pe stradutele orasului si descopera pietele orasului. Te invitam sa te pierzi prin stradutele orasului, unele mai fermecatoare decat altele. Vei avea ocazia sa descoperi piete magnifice – Piazza dei Signori sau Palazzo del Mercato Vecchio se numara printre cele mai frumoase – piete ce ofera o viziune frumoasa asupra acestui oras al artei.

Viziteaza impozantul Castelvecchio. Castelvechhio este un castel impozant, din caramida rosie, martor al trecutului medieval la orasului. Cu adevarat impresionant, acest castel merita sa fie vizitat.