Stii cand ar trebui sa consumi fructele?

Sanatoase, energetice, pline de vitamine si de antioxidanti, fructele sunt cele mai bune alimente de privilegiat in cadrul unui meniu echilibrat si foarte sanatos.

Cele mai multe persoane consuma insa fructele la sfarsitul mesei, pe post de desert. Dar fructele consumate la sfarsitul mesei nu sunt neaparat cea mai buna idee. Pot duce la balonari si alte neplaceri deoarece pot fermenta. Deci care este momentul ideal in care poti rontai un mar?

La sfarsitul mesei preferi sa consumi un fruct mai degraba decat un desert cu ciocolata sau unul plin de calorii? Mare greseala. Chiar daca sunt alegeri excelente pentru sanatate, deoarece sunt pline de vitamina C, de fibre sau antioxidanti, fructele nu sunt cea mai buna idee pentru desert.

Deci de ce ar trebui sa eviti consumul de mere sau de piersici la sfarsitul mesei? In ce moment al zilei ar trebui sa privilegiezi consumul de fructe? Vei afla citind acest articol.

Un fruct pe post de desert? O idee foarte rea. Cu putine calorii si delicios de dulci, fructele sunt aliatii de nadejde pentru cei sau cele care au grija de silueta. Dar consumate la sfarsitul mesei te vor balona si vor provoca uneori si aciditate sau dureri de stomac.

De ce se intampla asta? Pentru ca fructele sunt digerate altfel fata de restul alimentelor. Sunt compuse din 90-95% apa, 2-11% fructoza si se pot digera in 20-30 de minute. Digestia lor fiind una extrem de rapida, nu raman in stomac, ci tranziteaza direct in intestin. Atunci cand un fruct se consuma deci pe post de desert, va ramane in intestine si va incepe sa fermenteze. Va secreta glucoza si apoi alcool si va crea o multime de neplaceri si nu vei putea profita de toate beneficiile lor.

Cel mai bun moment in care poti consuma fructe este intre mese. Nu consuma un mar dupa ce ai luat micul dejun ci mai degraba cu o jumatate de ora inainte de pranz. Sau cu cel putin patru ore dupa micul dejun pentru a te asigura ca digestia este completa. Vara poti miza pe un fel de mancare compus in intregime din fructe. O salata este cea mai buna idee.