Perfectă la orice vârstă – reguli de îngrijire a pielii

Pielea fetei necesita ingrijire competenta la orice varsta. Cosmeticele, care sunt bine adaptate înainte, după un anumit timp își pierd eficiența. Din acest motiv, este necesar să avem o idee despre principalele direcții de îngrijire a pielii în fiecare perioadă a vieții unei femei.

Îngrijirea pielii după 20 de ani

Coco Chanel a spus: “Modul în care o femeie arata la 20 de ani depinde de natură. Și felul în care arată la 40-50 de ani tine doar de ea.” Acest lucru este adevărat, a menține un aspect frumos în anii tineretii nu este foarte dificil. Cu toate acestea, pentru a arăta bine la varsta de 50 de ani si nu numai, ar trebui să începeți să aveți grijă de piele de la o vârstă fragedă, chiar dacă problemele vizibile nu au apărut încă. Indiferent de numărul de ani de viață, principalele domenii de îngrijire corespunzătoare sunt procedurile de curățare, hidratare, hrănire și tonifiere. Mijloacele utilizate pentru piele trebuie să corespundă în mod necesar vârstei femeii, deoarece de-a lungul anilor nevoile pielii se schimbă.

La douăzeci de ani, pielea feței arată cel mai bine. Conținutul său de grăsime scade, procesele de recuperare continuă fără probleme. Prin urmare, principala cerință pentru produsele cosmetice la această vârstă este aceea de a furniza umiditate normală.

Dar se întâmplă că, la o vârstă fragedă, apar riduri. Acest lucru este precedat de mai multe motive și cele mai importante dintre ele este reprezentat de expresiile faciale. Auto-controlul, precum și capacitatea de a relaxa mușchii tensionați ai feței în timp util vor ajuta pielea să facă față problemelor.

Următorul factor este deshidratarea, în acest caz stratul de suprafață al pielii feței se usucă și își pierde elasticitatea. Ca urmare, apar riduri fine. În acest caz, este necesar să se acorde atenția cuvenită hidratării pielii cu ajutorul mijloacelor destinate acesteia. Astfel de proceduri vor ajuta la completarea aprovizionării cu umiditate și păstrarea acesteia în țesuturi. Cremele hidratante trebuie utilizate in functie de tipul de piele. Cremele care conțin antioxidanți și acizi grași au un efect benefic.

Nu aplicați prea multă cremă pe piele, chiar dacă aceasta pare că este foarte uscata sau deshidratata. Este mai bine să faceți o mască de hidratare o dată pe săptămână.

Pielea uleioasă și problematica a feței necesită și hidratarea zilnică. Se recomandă folosirea emulsiilor ușoare de matisare, acestea nu înfundă porii, dar în același timp saturează pielea cu umezeala necesară.

O atenție deosebită trebuie acordată zonelor din jurul ochilor, aici se formează mai întâi ridurile mimice. Dimineața și seara, această zonă trebuie tratată cu o cremă sau ser pentru hidratarea pielii.

Greșeala multor fete tinere este utilizarea excesivă a produselor cosmetice decorative.

Nutriție și hidratare ca principii de bază ale îngrijirii pielii după varsta de 30 de ani

La aceasta varsta, starea pielii depinde de cât de bun a fost pre-tratamentul. În plus, de-a lungul anilor, conținutul de grăsime subcutanată devine mai redus. Pielea grasă poate deveni normală, respectiv cea normală poate deveni uscată. Prin urmare, cu cat pielea este mai putin grasa, cu atât mai multă saturație trebuie să fie crema hrănitoare. Grăsimea ajută la protejarea pielii de deshidratare, precum și la îmbătrânirea prematură. Din acest motiv, persoanele cu piele grasa prezinta riduri la o varsta mai inaintata. Dacă pielea feței este uscată, ar trebui să utilizați un hidratant pentru piele de două ori pe zi,  dimineața, precum și înainte de culcare.

Pentru tipul de piele normal și mixt, o singură aplicație va fi suficientă, seara. Este necesar să se protejeze fața de efectele dăunătoare ale luminii solare directe, deoarece acest lucru poate provoca apariția petelor de vârstă.

Fruntea, colțurile exterioare ale ochilor și gâtul sunt mai mult supuse schimbărilor legate de vârstă. Prin urmare, în primul rând trebuie să alegeți o cremă care să aibă grijă de aceste zone.

Procedurile de peeling cu fructe sunt potrivite pentru orice tip de piele, acestea curăță bine porii și reglează activitatea glandelor sebacee. După 30 de ani, stratul lipidic este redus. Prin urmare, pentru a umple balanța de apă, este necesar să beți cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, precum și să folosiți în mod regulat o cremă hidratantă.

Este necesară schimbarea regulată a bureților și a periilor pentru machiajul decorativ. Acest lucru va ajuta la evitarea alergiilor și a inflamației pielii.

Crema de piele anti-imbatranire ca accentul principal de ingrijire dupa varsta de 40 de ani

După varsta de 40 de ani, nivelurile de colagen și elastină scad în țesuturile pielii, din acest motiv se pierde elasticitatea și apar ridurile. Prin urmare, pe lângă nutriție, o importantă calitate a produselor cosmetice anti-îmbătrânire este activarea producției de colagen.

O altă problemă comună a acestei vârste poate fi numită scăderea elasticității pielii. Produsele pentru lifting se folosesc in acest caz. Efectul utilizării lor poate fi văzut inca de la sfârșitul primei luni, elasticitatea pielii este crescută în mod semnificativ.

Cremele anti-îmbătrânire trebuie să conțină vitamine din grupurile B, E, care promovează creșterea celulelor. De anumite tipuri de produse cosmetice decorative, este de dorit să renunți. De exemplu, pudra, deoarece usuca pielea.

Procedurile de curățare a pielii la această vârstă sunt bine combinate cu cele de întinerire, proceduri de peeling și microdermabraziune. Astfel, celulele pielii moarte sunt distruse și se stimulează formarea de noi celule, ceea ce face posibilă obținerea unui efect de întinerire.

Împreună cu produsele cosmetice, este recomandabil, după consultarea medicului dumneavoastră, să luați vitamine care să contribuie la creșterea vitalității pielii și a întregului corp.