Orașe coloniale mexicane de vizitat măcar o dată în viață

Țară cu o mie de fețe, Mexic adăpostește o mulțime de comori care abia așteaptă să fie descoperite de turiști. Una din ele rezidă în importantul patrimoniu cultural și istoric. Iată câteva orașe coloniale pe care trebuie să le vizitezi dacă te afli în Mexic.

Guanajuato. Veritabilă comoară arhitecturală sitută într-o vale splendidă, capitala statului cu același nume este fără îndoială unul din cele mai frumoase orașe coloniale din Mexic. Atmosfera destinsă, scena culturală vibrantă, dinamismul acestui oraș universitar și numeroasele atracții fac din Guanajuato o destinație populară. Impresionantul centru istoric al orașului este înscris în lista patrimoniului mondial Unesco. An de an, în luna Octombrie, la Guanajuato se organizează Festivalul Internațional Cervantino unul din cele mai importante evenimente culturale din America latină cu expoziții, concerte, spectacole și piese de teatru.

Oaxaca este un oraș colonial splendid, dinamic și cosmopolit. Oaxaca adăpostește edificii impresionante precum Catedrala de Nuestra Señora de la Asunción, Palacio de Gobierno care adăpostește Museo del Palacio și expozițiile sale cu caracter cultural și istoric.

Morelia. Botezată inițial Valladolid, capitala statului Michoacan a fost denumită Morelia în 1828, în onoarea eroului independent Jose Maria Morelos y Pavon care s-a născut aici. Centrul istoric al acestui oraș colonial, de o bogăție arhitecturală impresionantă este înscris în patrimoniul mondial Unesco. Numără numai puțin de 250 de edificii și monumente patrimoniale, majoritatea în stil baroc.

San Miguel de Allende este un oraș important situat în statul Guanajuato, înscris în patrimoniul mondial Unesco. Acest leagăn al independenței reprezintă locul de naștere al lui Ignacio Allende, un militar spaniol rebel care, împreună cu Miguel Hidalgo a condus insurgenții din primele momente de luptă pentru a ieși de sub jugul coloniei spaniole. Azi, San Miguel de Allende atrage numeroși turiști care vin aici pentru a beneficia de climatul blând, de vitalitatea sa culturală și de atmosfera relaxată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.