Nokia 8.1 își face apariția, nefiind un flagship după cum arătau scăpările

Desi scaparile trecute ne prezentau un nou smartphone Nokia, fiind vorba de modelul 8.1 din gama acestora, smartphone ce se arata a avea pretentii de flagship, iata ca ultimele scapari ne dau de inteles ca nu e deloc asa, Nokia 8.1 nefiind un terminal tip flagship.

In timp ce toate telefoanele Nokia se pregatesc sa trece la noul Android, Android Pie, se pare ca cei de la HMD Global au in plan aparitia de noi smartphone-uri, asa cum este si Nokia 8.1, recent aparut in aplicatia GeekBench, neavand dotarile de flagship la care toti speram, tinand cont si de faptul ca anteriorul telefon din aceasta gama, si anume Nokia 8 impresiona pe toata lumea tinand cont de specificatiile tehnice.

Nu stim care e motivul pentru care s-a ales ca Nokia 8.1 sa fie un smartphone destinat clasei de mijloc, sau “mid-range”, insa, din punct de vedere al specificatiilor tehnice s-a ales un procesor cu opt nuclee, bazat pe tehnologia celor de la Qualcomm, fiind vorba de modelul Snapdragon 710, tactat la o putere de 1.7 GHz, in timp ce ca memorie RAM, cei de la HMD Global au ales 4  GB. Aceeasi listare aparuta in testul GeekBench ne arata si faptul ca smartphone-ul soseste cu Android 9.0 sau Android Pie preinstalat, fiind posibila si aparitia platformei Android One.

Din punct de vedere al performantelor, trebuie sa mentionam ca Nokia 8.1 a reusit sa obtina nu mai putin de 1841 puncte intr-un test single core, ceea ce e destul de bine, tinand cont ca avem un smartphone mid-range, in timp ce la testul multi-core, terminalul se bucura de un scor de 5807.

Alte dotari nu se cunosc la acest moment, insa cel mai probabil urmeaza sa beneficiem de un ecran tip 18:9 sau 1:2, in alte cuvinte, alaturi de o rezolutie Full HD+, in timp ce memoria interna a smartphone-ului va fi de 64GB, cel mai probabil slotul pentru cardul microSD fiind la locul lui. Din punct de vedre al autonomiei, ne bucuram de o unitate de 3000 mAh. Nu se cunoaste rezolutia camerei de fotografiat, insa ne asteptam ca cel putin camera principala sa soseasca cu un senzor dual, in timp ce pe butonul  principal vom avea si un scanner de amprente.

Cel mai probabil lansarea smartphone-ului nu este departe, tinand cont de recentele scapari, dar si de aceasta, cea mai importanta care ne pune la dispozitie scorurile pe care telefonul le-a obtinut in GeekBench, atat din punct de vedere al testului single core cat si al celui multi-core. Evident, pana la sfarsitul anului vom avea pe piata si Nokia 8.1