Netflix profită de contextul pandemic cu serialul To The Lake

“Epydemia” este titlul original in rusa al serialului To the Lake de pe Netflix. Am putea spune pur si simplu ca cei care au creat acest serial s-au inspirat din contextual actual, dar nu este cazul. To the Lake a aparut in anul 2019, inainte ca lumea sa se confrutnte cu pandemia de Covid-19.

O simpla coincidenta sau oare creatorii rusi dispun de o bila de cristal? Dificil de spus, deoarece acest serial de origine rusa, cumparat de catre Netflix, spune povestea unui grup de nefericiti care sunt fortati sa paraseasca Moscova din cauza unei pandemii care a creat un adevarat haos in capitala rusa.

Epidemya se bazeaza pe o opera aparuta in anul 2010 iar difuzarea sa din 2019 s-a intamplat sa se produca in contextul in care lumea incepea sa constientizeze pericolul produs de pandemia de Covid-19. In lumea fictiunii, mastile si izolarea au fost complet ineficiente deoarece personajele principale sunt obligate sa paraseasca civilizatia si sa mearga inspre un lac izolat din Rusia.

O misterioasa epidemie transforma deci orasul Moscova intr-un oras fantoma. Nu mai exista electricitate, banii nu mai au valoare si rarele persoane care nu au fost contaminate se bat cu disperare pentru mancare si bezina.

E ciudat, totusi sa regasim acest serial atunci cand intreaga planeta se confrunta este afectata foarte tare de o pandemie mortala si mondiala. De care nu stim cum si cand vom scapa.

Aici se imagineaza sfarsitul lumii, nu un spectacol pitoresc care se vede in general in carti sau cinematografe, ci ceva extrem de realist, fara monstri sau supereroi. Genul de aventuri prin care pot trece oamenii obisnuiti care ni se aseamana. Adica niste oraseni obisnuiti cu siguranta si cu confortul. Va fi o calatorie extrem de fascinata si de terifianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.