Modalități eficiente de protejare a site-urilor de atacurile cibernetice

O data cu dezvoltarea Internetului, atacurile cibernetice nu au intarziat sa apara. Exista tineri care fac acest lucru din placere si, totodata exista persoane care cauta sa fure informatii confidentiale de la mari firme de succes de pe piata. Pentru ca site-urile sa fie cat mai bine protejate, cei care le detin trebuie sa ia in considerare cateva sfaturi importante!

Instalarea unui program antivirus
Virusii se distribuie in mediul online atat aleatoriu, cat si intentionat. Pentru ca cei ce detin site-uri sa se asigure ca acestea sunt mereu protejate, trebuie sa instaleze neaparat un program antivirus. In general, un astfel de program poate bloca virusii in proportie de 99% dintre cazuri. De asemenea, antivirusul poate proteja impotriva programelor de tip spyware, care sunt realizate pentru supravegherea din umbra a actiunilor realizate pe o pagina de Internet.

Firewall
Firewall-ul reprezinta un paravan aflat intre computer si Internet, cu ajutorul caruia utilizatorii din mediul online pot bloca pachetele de informatii pe care le trimit in mediul online. Practic, este vorba despre scuturi care actioneaza impotriva oricarui tip de daunator.

VPN
In cazul companiilor este esential sa fie utilizata intotdeauna o retea sigura, un VPN despre care cei ce au site-uri sa stie ca este sigur, indiferent de cat de mult s-ar stradui hackerii.

User si parola
O alta modalitate prin care site-urilor pot fi protejate de atacurile cibernetice este ca toti utilizatorii sa fie nevoiti sa foloseasca un user si o parola pentru a putea accesa informatiile de pe paginile respective. Bineinteles, cei aflati in cautarea unor produse vor trebui sa faca un pas in plus, insa acest lucru sporeste siguranta site-urilor.

Din pacate, in ultimii ani numarul atacurilor cibernetice din intreaga lume a crescut considerabil. Simultan insa au fost dezvoltate numeroase optiuni prin care acestea pot fi combatute, iar toti cei ce au site-uri trebuie sa urmeze sfaturile de mai sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *