Lasă-te surprins de insula Skiathos

Pe lângă faptul că este sora insulei Skopelos, Skiathos este considerată cea mai mică insulă locuită din arhipelagul Sporadelor. Nu te lăsa păcălit de mărimea acestei insule. Skiathos a reușit să devină o destinație care taie respirația intactă, una din cele mai căutate destinații din Grecia.

Skiathos dispune de o mulțime de atribute naturale fantastice: peisaje spectaculoase și plaje frumoase. Însă Skiathos dispune și de o latură cosmopolită. În realitate, această insulă beneficiază de o viață de noapte animată. Cel mai cunoscut loc pentru distracție este strada pietonală din portul vechi. Aici turiștii vor găsi un număr mare de baruri și cluburi care îi așteaptă cu brațele deschide pe petrecăreți. Un alt loc celebru printre petrecăreți este Ammoudia, situat pe drumul ce duce spre aeroport. Această regiune este cunoscută pentru imensele cluburi în aer liber. Pe lângă viața de noapte animată, Skiathos este locul concertelor în aer liber regulate, ale expozițiilor de artă și a numeroaselor evenimente culturale.

Cel mai remarcabil monument din orașul Skiathos, capitala insulei este portul său natural devenit o zonă în care staționează numeroase ambarcațiuni. În Skiathos turiștii pot vizita biserica Fecioara Maria, muzeul-castel Kastro și fosta casă a celebrului autor Alexandros Papadiamantis, transformată actualmente în muzeu. Celelalte orașe, sate și stațiuni balneare de pe insula Skiathos se află în principal pe coasta de sud a insulei.

Skiathos dispune de numai puțin de 60 de plaje și golfuri. Majoritatea sunt cu nisip auriu și apă translucidă, ideale pentru relaxare și bronzat. Cea mai cunoscută întindere de nisip auriu este plaja Koukunaries, plajă ce dispune de un teren de camping. O altă plajă ce merită să fie vizitată este Banana Beach, cunoscută și sub numele de Krassa. Banana Beach este populară pentru petrecerile sale și pentru sporturile nautice propuse turiștilor. Plajele din vest precum Mandraki și Meghalos Aselinos sunt mai liniștite, cu vizitatori mai puțini.

Troulos și Koukounaries sunt două din cele mai importante stațiuni de pe insulă, stațiuni ce propun o mulțime de sporturi nautice și o mulțime de alte activități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.