DIY – Știi cum poți prepara la tine acasă vitamina C?

Ai nevoie de o cură pentru a fi în formă? Vrei să fii plină de vitalitate în toamna ce vine? În acest caz, ai nevoie de o cură cu vitamina C. Dar ştiai că vitamina C se poate prepara foarte uşor la tine acasă?

Iată deci o reteţă de vitamina C, o pudră 100% naturală fabricată cu ajutorul cojilor de citrice.

Ardei roşi, coacăze, citrice, pătrunjel… vitamina C se regăseşte în numeroase fructe sau legume proaspete şi foarte sănătoase pentru organism. Dar trebuie să le consumi cât mai des şi să consumi cât mai multe pentru a atinge aportul zilnic recomandat de către nutriţionişti. Adică în jur de 110 mg pe zi.

Oboseală, infecţii respiratorii, un proces de cicatrizare care nu funcţionează aşa cum trebuie, dureri articulare… pentru a evita toate aceste probeleme sau efecte secundare neplăcute trebuie să îţi faci plinul de vitamina C din când în când atunci când simţi nevoie de mai multă vitalitate.

Iată cum îţi poţi prepara singură la tine acasă propria doză de vitamina C cu unele ingrediente 100% naturale. Un fel de pudră de citrice uscată foarte uşor de preparat.

Ai nevoie deci de:
– de portocale, de lămâie, grepfut, clemetină… alege citricele pe care le preferi. Cel mai bine ar fi să fie bio.
– ai nevoie de un platou pentru a le dezhidrata.

Reţeta. Curăţă coaja citricelor şi pune-o pe platoul pe care vrei să le dezhidratezi. Lasă –le la dezhidratat la o temperatură de 38 de grade timp de 24 de ore. Trebuie să fie cât mai uscate şi mai crocante.

Dă apoi coaja prin blender sau chopper pentru a obţine o pudră pe care trebuie să o pui mai apoi într-un borcan ermetic.

Nu mai rămâne decât să consumi o linguriţă de vitamina C în fiecare zi, să o adaugi în sucurile smoothie, în supe sau într-un pahar cu apă.

Un comentariu la „DIY – Știi cum poți prepara la tine acasă vitamina C?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.