Despre jocurile de noroc

De ce ne plac atât de mult concursurile? De la bingo, la loterie, de la capacele de bere, la codurile de pe margarina. Cred că toată lumea a câștigat ceva o dată în viață, chiar de e vorba de un leu în chips-uri sau un alt loz de loterie. Dar a meritat investiția?

Ultima oară am câștigat la un concurs online, un joc. Nu a trebuit să fac nimic decât să scriu un comentariu și să dau un share. Destul de simplu, nu? Nu m-a costat nimic și jocul e acolo neatins. Ceea ce vreau eu să spun, face referire la persoanele care cumpără bilete la loto de câteva sute de lei. Nu știu de câte ori s-a câștigat premiul cel mare până acum, dar sunt convins că de mai puține ori decât numărul de persoane pe care le-am văzut investind în jocurile de noroc.

Întotdeauna m-am visat cu cele șase numere, niciodată nu am câștigat. Am mai prins câte trei, dar am primit în jur de 10 lei de fiecare dată. Unii îi spun sport, alții dependență, la mine e clar plictiseală și curiozitate. Știu că nu sunt o persoană norocoasă, dar tot încerc, deși nu o fac regulat.

Cele mai rele sunt jocurile de noroc, în adevăratul sens al cuvântului. Sentimentul când se aruncă zarurile, se amestecă cărțile sau mărești miza, e unic întradevăr, dar merită? Acesta creează o dependențp în adevăratul sens al cuvântului. Cea mai mare problemă este câștigul. Acesta te motivează să încerci din nou, deși în final pierzi mai mult decât câștigi.

Vă sugerez să aveți grijă cu astea. Banii pot fi folosiți mult mai bine de atât. Șansa de câștig e mult prea mică, dar noi oamenii ne credem atât de speciali, încât considerăm că putem fi noi acea persoană câștigătoare. Cu limită, e perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *