Descopera bijuteriile Turciei in aceasta perioada

Turcia este o tara ce atrage an de an mii de turisti. Motivele sunt numeroase: mii de kilometri de coaste, ape turcoaz, vestigii istorice vechi de mii de ani, cultura bogata si variata…toate aceste bijuterii sunt imposibil de descoperit in cateva zile. Ai nevoie de cel putin doua-trei saptamani.

Istanbul. Istanbul dispune de o cultura si o istorie bogata. Putem afirma fara sa gresim ca Istanbul este unul din cele mai frumoase orase din lume. Aici poti descoperi minuni arhitecturale precum splendida moschee Sultan Ahmet, cunoscuta si sub numele de Moscheea albastra datorita miilor de bucati de faianta albastra care decoreaza interiorul. Admira podul Galata, superbul palat Topkapi, palatul Dolmabahce si maiestuoasa biserica Sf. Sofia.

Antalya. La malul marii Mediterane este situat superbul oras Antalya, marginit de faleze inalte si animat de un port dragut. In apropiere se afla plaja Konyaalti unde natura este superba si salbatica. In aceiasi regiune exista cateva situri naturale de neratat precum cascadele Kursunlu si impresionantele grote Karain.

Anatolia si capitala Ankara. Regiunea Anatolia adaposteste capitala turca Ankara. Este vorba despre unul din cele mai vechi orase din tara. Aici poti vizita superbul mausoleu Ataturk. Primul presedinte turc a ales acest oras drept capitala, in egala masura leaganul istoriei moderne care adaposteste o multime de cladiri oficiale.

De-a lungul marii Egee se afla o multime de alte orase superbe care merita sa fie vizitate. Izmir dispune de un port dragut si de panorame superbe. Bergamo este un sat fermecator unde turistii pot explora ruinele Troiei. Orasul Kusadasi este supranumit insula pasarilor si adaposteste vestigiile lui Efes, un imens sit antic. Nici orasul Bodrum nu trebuie lasat deoparte in timul unui sejur in Turcia deoarece adaposteste o multime de atractii precum Castelul Sf. Petru unde se afla vestigiile unui mausoleu inclus pe vremuri in lista celor sapte minuni ale lumii.