De ce „să mănânci violet” este noua tendință healthy a momentului?

Nu ştii de ce alimentele în nuanţe de purpuriu sunt cele care îţi fac bine? Nu ţi se pare apetisante? Iată de ce ar trebui să le incluzi şi tu la tine în meniu şi cum.

Varză kale în nuanţe de violet, morcovi mov, cartofi dulci mov… se pare că nuanţa de purpuriu face ravagii printre cele care sunt adeptele unei alimentaţii sănătoase. Era şi vremea deoarece este nuanţa care este cel mai slab reprezentată la noi în farfurie.

Care este motivul acestei ascensiuni? Antocianinii pigmenţii antioxidanţi care merg de la roşu la negru şi trec şi prin cele de albastru-violet şi care au mulţime de virtuţi benefice. Studiile recente au ajuns la concluzia că integrarea lor în alimentaţie are o mulţime de efecte benefice. Pot reduce hipertensiunea şi riscul de a suferi de boli cardiovasculare şi au cele mai benefice proprietăţi anti-inflamatorii.

Şi asta nu este totul. Se pare că o alimentaţie care conţine antocianine, chiar şi în mici doze poate fi de real ajutor şi atunci când vine vorba despre slăbire. Deci ai nevoie şi tu neapărat de un regim purple.

Deci ce trebuie să faci pentru a mânca alimente în nuanţe de violet?

La micul dejun alege un bol cu acai şi goji, granola cu iaurt, seminţe, fulgi şi nuci prăjite cu fructe roşii sau dacă te grăbeşti, un smoothie pe bază de afine sau coacăze.

La ora 11 mai poţi consuma o infuzie pe bază de făină de porumb mov, un superaliment, la care mai poţi adăuga pentru un plus de gust, fructe şi mirodenii ca într-o „chicha morada”.

Mesele tale trebuie să conţină vinete, anghinare mov, varză, conopidă, cartofi dulci în nuanţe de purpuriu… cu cât culorile sunt mai intense şi mai vii cu atât mai bine pentru corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.