Cum să slăbești la vârsta de 40 ani

Orice persoană, indiferent de vârstă și statut, vrea să fie atât slaba, frumoasă cat și sănătoasă. Dar, de-a lungul anilor, devine din ce în ce mai greu să se păstreze corpul în formă. Trebuie să depunem multe eforturi pentru a scăpa de kilogramele în plus. Mai aproape de vârsta de 40 de ani, scăderea în greutate este mai lentă și mai dificilă, dar cu abordarea corectă și un stil de viață sănătos, acest lucru este posibil.

De ce este mai greu sa slabesti dupa 40 de ani?

La vârsta de 40 de ani, multe persoane încep să observe modificări ale aspectului și sănătății: tulburări ale sistemului musculo-scheletic și ale organelor interne, apariția ridurilor pe față, elasticitatea și uscăciunea pielii reduse și prezența excesului de greutate. Este deosebit de vizibil în abdomen și fese. Acest lucru se explică prin faptul că în această perioadă începe restructurarea întregului organism. Metabolismul încetinește, apare dezechilibrul hormonal. Toate acestea, împreună cu alți factori, afectează creșterea în greutate și sănătatea.

De asemenea, apariția grăsimii corporale este afectată de:

  • boli ale sistemului endocrin;
  • debutul menopauzei;
  • somn neregulat;
  • lipsa de exercitii fizice;
  • stil de viață greșit.

Trebuie remarcat faptul că pierderea în greutate la vârsta de 40 de ani este mult mai dificilă decât, de exemplu, la 20-25 ani. Dar acest lucru nu înseamnă că toate eforturile vor fi în zadar. Este important să abordați corect sarcina și să respectați toate regulile simple.

Motivația corectă pentru excesul de greutate

In reducerea greutății sta si motivația corectă. O mare parte din succes depinde de aceasta. Unele persoane visează să devină mai slabe înainte de o sărbătoare, cineva este împins de acest lucru prin îndoială de sine sau nemulțumire de sine. Stimularea principală poate fi dorința de a se simți mai bine sau de a îmbunătăți sănătatea, de a arata mai tanar si mai atractiv.

Stabilind obiectivele, este important ca acestea să fie realizabile, de exemplu, a pierde în greutate într-o lună 1,5-2 kilograme, apoi cu cât mai mult. În primul rând, aceasta este o cifră reală pentru femeile de această vârstă și, în al doilea rând, pierderea prea drastică în greutate pe o perioadă scurtă nu este sigură pentru organism. În plus, rezultatul rapid, de regulă, nu durează mult.

Este important să înțelegeți că dupa varsta de 40 de ani, excesul de greutate durează mai mult decât în ​​anii tineretii. De aceea, trebuie să fiți răbdătoare și să decideți asupra unei motivații care vă va ajuta să aderați în siguranță la un stil de viață nou. Pentru sprijinul de stimulare, puteți solicita ajutor de la prieteni, rude sau persoane asemănătoare care sunt ușor de găsit în diferite grupuri de rețele sociale.

Pentru a fi confortabil să aderati la noul regim, puteți păstra un jurnal. Acesta ar trebui să reflecte hrana zilnică și mesele cu numărarea caloriilor, cantitatea de apă consumată, exercițiul și bunăstarea. Aceste înregistrări vă vor permite să ajustați mâncarea și să faceti sport pentru a vă simți confortabil, precum și să notați schimbările care au avut loc și rezultatele obținute.

O dietă echilibrată este mai eficientă decât dietele stricte

La vârsta de 40 de ani, problema pierderii în greutate devine relevantă pentru majoritatea femeilor, deoarece în această perioadă metabolismul încetinește semnificativ, multe substanțe nu sunt absorbite complet de organism. Puține persoane iau în considerare acest fapt și continuă să ducă o viață normală. Din acest motiv, controlul greutății devine mai dificil.

Pentru a scăpa de greutatea în exces, în primul rând trebuie să vă revizuiți dieta. Ceea ce a fost permis la varsta de 20-30 de ani poate fi interzis la 40-50 de ani. Același lucru se aplică dimensiunilor portiilor consumate. Dietele stricte cu rație zilnică scăzută în calorii nu sunt calea de ieșire. Nu trebuie să recurgeți la măsuri extreme, cum ar fi postul. Acest lucru va afecta negativ starea de sănătate, pielea, părul, starea de spirit și bunăstarea generală.

Nutriția trebuie să fie echilibrată și regulată. Aceasta ar trebui să conțină cantitatea necesară de substanțe utile și oligoelemente, luând în considerare această grupă de vârstă. Se știe că, de-a lungul anilor, oasele devin mai fragile, starea părului și a oaselor se înrăutățește, de aceea este necesar să se includă în alimentație alimente bogate în calciu. Vitamina C, care se găsește în multe fructe și legume, va ajuta la întărirea vaselor de sânge. Pentru buna funcționare a sistemului digestiv este necesar să se consume fibre. De asemenea, importante în această perioadă sunt alimentele proteice, precum pește, fructe de mare, ouă, lapte, brânză de vaci.

Este mai bine să se renunțe la mâncărurile grase, prăjite și picante. Cele mai bune mancaruri sunt cele aburite, coapte, fierte, adăugând o cantitate mică de ulei vegetal. Nutriționiștii recomandă, de asemenea, excluderea consumului de alimente convenționale, băuturi carbogazoase, făină și produse de cofetărie, carbohidrați rapizi, preferând pâinea integrală, cerealele, pastele. În plus, este necesar să se reducă cantitatea de sare și condimente, deoarece acestea pot provoca stagnarea fluidelor în organism și pot provoca apariția edemelor.

Astăzi, exista multe rețete, datorită cărora hrana va fi utilă și variată, iar pierderea în greutate va fi mai plăcută și mai eficientă.

Exerciții pentru slabit și sănătate

Lipsa activităților sportive duce la pierderea elasticității pielii, mușchii își pierd elasticitatea și se atrofiaza. Prin urmare, exercitiile regulate (de 3-4 ori pe săptămână) joacă un rol important în procesul de scădere în greutate. Acestea accelerează metabolismul, ajută la transformarea organismului, facandu-l mai subțire, reduce cantitatea de depuneri de grăsime, îmbunătățește sistemul cardiovascular și sistemul musculo-scheletic.

Cu toate acestea, trebuie să alegeți exercițiile corecte. Acei oameni care nu au fost implicați în sport timp de mulți ani, pentru început, pot sa mearga rapid cel puțin 30 de minute pe zi, sau inoata în piscină. Puteți face aceste tipuri de fitness, cum ar fi yoga, aerobic, stretching, Pilates. De-a lungul timpului, este posibil ca persoanele să se antreneze cu echipament sportiv, precum gantere, elastice, expander etc.

Prima dată este mai bine să se facă sub supravegherea unui antrenor. El vă va ajuta să alegeți o încărcătură fizică potrivită vârstei și sănătății și să controlați tehnica de exercițiu pentru a evita rănirile.

Starea de spirit pozitivă pentru pierderea efectivă în greutate

Puteți scăpa de grăsimea corporală la orice vârstă. Abordarea corectă a problemei, ținând cont de stilul de viață ales, vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit. Dar, în același timp, este important să vizați imediat munca pe termen lung asupra ta, ceea ce va aduce succes, încrederea în tine și puterea, armonia și promovarea sănătății tale. Iar motivația corectă și atitudinea pozitivă te vor ajuta în acest sens.