Cele mai periculoase toxine pentru creier

Odata cu dezvoltarea anumitor industrii, toxinele au luat o amploare foarte mare si la fiecare pas intalnim o sumedenie de toxine care ne creeaza doar probleme de sanatate. Indiferent ca sunt in aer, in mancare sau pe lucrurile personale, toate acestea nu au nici un rol benefic in viata noastra, lucru care este foarte vizibil in problemele de sanatate pe care le avem.

Si din acest motiv, am analizat cateva care am crezut ca sunt mai daunatoare, iar astfel iti voi recomanda sa fii atent la urmatoarele toxine. Acestea, cea mai mare problema o creeaza creierului si din acest motiv, ar trebui sa fii si mai atent, deoarece acesta este motorul nostru. Cu alte cuvinte, nu te juca cand vine vorba de creier, deoarece cu o simpla neatentie, ii vei putea provoca foarte multe probleme.

Top 4 toxine daunatoare creierului

Plumbul, in lumea chimiei este foarte cunoscut din diferite motive. Medicamentele din farmacii si cosmeticele ieftine contin cea mai mare cantitate de plumb iar de-a lungul vietii ne mai intalnim cu mai multe surse, insa aceste doua sunt cele mai importante. Imunitatea corpului nostru nu este atat de puternica incat sa il elimine iar astfel, de fiecare data cand aceasta toxina este absorbita de organism, nu va fi eliminata niciodata, oasele fiind locul unde plumbul este stocat. Si din acest motiv, doresc sa iti recomand sa ai grija la ce medicamente folosesti si daca esti femeie sa scapi de cosmeticele ieftine, problema plumbului nefiind singura pe care ti-o creeaza.

Una din substantele prea putin cunoscute sunt ftalatii. Nici macar numele nu inspira incredere, acestia fiind niste substante de natura chimica care intervin la nivelul creierului sub diferite forme. Cea mai mare problema o cauzeaza la nivelul copiilor in ceea ce consta temperamentul lor. Pana la urma, este de inteles, deoarece aceste substante chimice se gasesc preponderent in jucariile copiilor dar si in detergenti. Daca vei observa si tu o mica schimbare in comportamentul lor, vei putea sa stii care este cauza si cum poti evita si mai multe schimbari.

Bisfenolul A, reprezinta cea de-a treia toxina din acest top si care de asemenea se gaseste intr-o cantitate foarte mare in produsele pentru copii. Aria lor, este una foarte mare si nu se rezuma doar la aceste produse, deoarece suntem inconjurati de aceasta toxina. Sistemul endocrin are de suferit cel mai mult din cauza actiunii acesteia si de aceea, ar trebui sa ai in vedere faptul ca produsele care contin aceasta substanta ar trebui evitate intr-o masura cat mai mare, la fel cum au facut o buna parte din parintii care au in vedere acest lucru.

Mercurul, poate fi considerat o alta substanta foarte periculoasa. Comparativ cu celelalte, cauzeaza cele mai multe probleme de sanatate si de aceea, ar trebui sa ai in vedere faptul ca nu trebuie sa faca parte din viata ta. Desi pestele este un aliment foarte sanatos, acesta contine o cantitate destul de mare de mercur, iar sardinele si somonul reprezinta pesti care au o cantitate foarte mica de mercur.