Cele mai bune seriale istorice dacă vrei să fii un as în domeniu

Vrei sa iei ore de istorie si sa stai confortabil in acelasi timp pe canapea? In acest caz, te ajuta cele mai bune seriale istorice de pe Netflix. Esti gata sa iei notite?

Troy- Fall of a City. Acest serial dezvoltat de catre Netflix in colaborare cu BBC ne spune povestea Troiei, o poveste intalnita si in Iliada si Odiseea a lui Homer. Printul troian Paris se indragosteste de Elena de Sparta care fuge departe de sotul sau, Menelas, regele Spartei. O tradare care declanseaza Razbiul din Troia.

Vikings. Prin intermediul povestii lui Ragnar Lothbrock, un razboinic popular din miturile nordice, Vikings revine asupra numeroaselor evenimente care au marcat istoria acestui popor. Serialul se desfasoara in Scandinavia in secolul 8.

The Last Kingdom. Anglia, secolul 9. Tara divizata in sapte regate este atacata de catre Vikingii veniti din Danemarca. Printre ei, se afla si Uthred, fiul unui nobil saxon rapit de vikingi cand era copil. Iar Uthred va trebui sa aleaga tabara- cea a tarii sale natale sau a tarii care l-a crescut.

Poldark. A doua zi dupa razboiul de independenta american, Ross Poldark se intoarce acasa si descopera ca tatal sau a murit, lasand in urma sa o multime de datorii si casa in ruina. Iar iubita sa Elizabeth este promisa altcuiva. Se va bate astfel pentru a regasi prosperitatea.

Peaky Blinders. La sfarsitul secolului 19, Birmingham era pe mainele gastii Peaky Blinders, o gasca de criminali, care erau implicati in jocuri cu bani, furturi si crime. Serialul se deruleaza in anii 1920 si spune povestea fictiva a familiei Shelby.

The Alienist. In Anglia, la sfarsitul secolului 19, alienistul Laszlo, un specialist in boli mentale este angajat pentru a descoperi criminalul unor copii mutilati. O ancheta alaturi de care va fi alaturi de ilustratorul John Moore si Sara Howard.

The Crown. Un serial actualmente la al patrulea sezon, The Crown ne spune povestea vietii lui Elizabeth II de la incoronarea sa pana in zilele noastre. Se abordeaza diversele drame familiale de infruntat dar si crizele politice si economice de-a lungul vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *