Ce poți face în Yucatán, o peninsulă exotică

Yucatán este o peninsulă exotică ce desparte Golful Mexic de Marea Caraibelor, locul în care cultura mayașă încă mai păstrează mistere. Peninsula este alcătuită din trei state: Yucatán , Campeche și Quintana Roo. În cele ce urmează vă vom prezenta principalele atracții oferite de statul Yucatan.

Scufundări la Cozumel. Cozumel este cea mai mare insulă din Mexic, accesibilă cu feribotul de pe Playa del Carmen. Este unul din cele mai bune locuri din lume pentru practicarea scufundărilor. Practicând snorkeling poți admira broscuțe țestoase, rechini sau baracuda…

Situl arheologic Tulum. Ruinele unei foste fortărețe mayașe care domină Marea Caraibelor cu apă de culoarea turcoaz. Situl este destul de mic în comparație cu Chichen Itza sau Coba însă atrage turiștii datorită cadrului superb în care este situat.

Ruinele din Coba. Un sit arheologic vast, accesibil cu autobuzul, la o oră distanță de Tulum. Aici turiștii pot admira piramida Nohoch Mul, una din cele mai înalte din Yucatán , piramidă ce poate fi escaladată de turiști.

Isla Mujeres este o insulă frumoasă, ideală pentru relaxare, accesibilă cu feribotul, la o distanță de 20 de minute de Cancun. Aici turiștii pot practica snorkeling, scufundări sau se pot relaxa pe superba Playa Norte. Insula este mai calmă decât resortul turistic Cancun.

Valladolid este un orășel fermecător. Turiștii pot înota în piscine naturale, în aer liber sau amplasate în grote. Turiștii trebuie să viziteze neapărat situl arheologic Ek Balam și fosta mănăstire San Bernardino.

Chichen Itza este unul din cele mai cunoscute situri mayașe din Mexic și cea mai nouă minune a lumii, cunoscut în special pentru piramida sa, înaltă de 24 de metri, cunoscută sub numele de El Castillo.

Merida este capitala statului Yucatan. Aici turiștii pot vizita numeroase muzee interesante precum Gran Museo del Mundo Maya și să admire frumoasele clădiri coloniale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.