Bijuteriile Argentinei, iată o destinație de neratat

Țară enormă cu dimensiuni continentale, cu o mare varietate de climate și peisaje, Argentina reprezintă cel mai dezvoltat stat din America de Sud. Turiștii vin aici pentru peisajele ieșite din comun, pentru capitala sa dinamică, Buenos Aires, pentru cultura sa dar și pentru a avea parte de o primire călduroasă din partea localnicilor.

Buenos Aires, capitala Argentinei, are dimensiunile unei țări cu populația sa metropolitană de 13 milioane de locuitori. Este una din cele mai mari aglomerări urbane din lume. Buenos Aires este cel mai european și cel mai sofisticat oraș din America de Sud. Merită să îi consacri câteva zile de vizită.

Cascadele Iguazu. Celebrele Cataratas del Iguazu reprezintă principala atracție a provinciei Misiones din nordul țării. Aceste minuni ale naturii sunt situate în mijlocul pădurii tropicale, pe râul Iguazu, râu ce marchează granița cu Brazilia și la doar câțiva kilometri distanță de teritoriul paraguyan. Aceste cascade reprezintă cea mai întinsă cădere de apă din lume, locul unde apa se unește cu cerul.

Provincia Mendoza și podgoriile sale. Provincia Mendoza dispune de un climat uscat. Este cunoscută drept o regiune importantă datorită producției vinicole. În ciuda climatului deșertic, condițiile locale se dovedesc a fi excelente pentru podgorii. Mendoza și localităție vecine sunt de departe centrul argentinian al viticulturii, cu 150 000 ha de podgorii.

Patagonia. Patagonia, alcătuită din cinci provoncii – Neuquen, Rio Negro, Chubut, Santa Cruz și Tierra del Fuego – constituie peste 28% din teritoriul național. Regiunea nu este foarte populată însă este recunoscută pentru frumusețea peisajelor, ceea ce confirmă existența a 12 parcuri naționale în regiune, printre cele mai mari dar și printre primele din Argentina. Ghețari imenși, munți care atrag pasionații de escaladări din întreaga lume, lacuri și râuri reputate pentru pescuitul sportiv, un litoral dotat cu o viață marină bogată, păduri ideale pentru drumeții…de toate pentru toți.

Ruta 40 este cu siguranță cea mai cunoscută din Argentina deoarece se remarcă prin lungimea sa extremă, de peste 5200 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.