10 sfaturi pentru orice blogger începator

Nimeni nu s-a nascut invatat indiferent care e succesul lui in momentul de fata, in special cand facem referire la un subiect mai delicat sau mai complex care necesita multa munca. De data asta, facem referire la modul in care un blogger incepator poate creste si modul in care isi va asigura un oarecare succes, chiar si dupa o perioada mai scurta de timp deoarece unii reusesc mai repede iar altii mai tarziu.

Bineinteles, aici se poate discuta zile in sir fara incetare insa totusi, ne vom rezuma la ceea ce este cel mai important. Mai exact, este vorba despre cele mai importante sfaturi pentru orice blogger incepator si care pot sa fie decisive in continuarea acestei pasiuni si renuntarea la blogging. De aceea, daca te simti si tu din categoria aceasta sau pur si simplu vrei sa afli mai multe lucruri, este esential sa parcurgi acest articol.

Top 10 sfaturi pentur bloggeri

Ai mare grija la trafic si prin ce metode il aduci. Daca te bazezi pe niste surse care iti ofera trafic doar pe moment, scapa de ele, si axeaza-ti atentia doar pe cele care din punct de vedere al duratei, iti vor oferi cele mai mari beneficii. Chiar daca e mai greu la inceput, macar stii ca succesul o sa vina incet, dar la un moment dat va veni.

Axeaza-te pe pasiuni si pe viata ta. In cazul unui blog personal, este necesar sa vorbesti despre ceea ce te intereseaza, deoarece nu vei putea rezista foarte mult timp abordand subiecte care nu sunt in aria ta de interes sau alese doar pentru a aduce trafic mai repede.

Titlurile au un rol foarte important. Uneori un articol foarte bine scris si care nu are un titlu bun, se va pierde si nimeni nu il va citi, in timp ce altele au doar titlul bine scris, continutul fiind chiar dezamagitor. De aceea, trebuie sa fii foarte atent la acest aspect, uneori fiind foarte important pentru cititori.

Articolele de pe blog, trebuie sa fie unite ca si intr-o retea de linkuri. Mai exact, cel mai bine este ca intr-un articol sa mentionezi unul sau doua articole cat mai vechi, de preferat din primele luni de viata ale blogului si care au ramas necitite.

Uita de bani pentru un timp si axeaza-te pe a oferi calitate. Una din cele mai mari greseli ale bloggerilor, consta in faptul ca acestia vor sa il monetizeze cat mai repede, motiv pentru care esueaza si in scurt timp il inchid, de obicei in cazul majoritatii.

Densitatea articolelor publicate trebuie sa fie gandita foarte bine. Cu cat mai des, cu atat mai bine, insa cand deja articolele nu sunt bune saptamani in sir, atunci mai bine renunta la aceasta modalitate si axeaza-te pe doua sau trei articole pe saptamana.

Retelele de socializare sunt si ele importante. Cand postezi un articol, nu uita de facebook, aceasta fiind cea mai puternica la noi in tara si cea mai buna pentru a primi un trafic constant.

Nu incerca sa devi enervant pentru bloggerii mai mari, deoarece acestia vor observa si te vor evita. Discuta cu ei la subiect sau pur si simplu intreaba-i direct ce parere au despre continutul tau.